(ВІДЕО) З початку 2024 року понад 650 прикордонників пройшли підготовку у Великій Британії

НАЗАД
26 квiтня 2024 13:03

Днями група прикордонників повернулася з Великої Британії, де проходила навчання. Водночас інші військовослужбовці ДПСУ їх замінили та вибули до Туманного Альбіону.

Операція Interflex започаткована урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Багатонаціональна тренувальна місія Interflex – це навчальна програма, яка призначена для українських військовослужбовців із невеликим досвідом, або взагалі без досвіду служби.

Тренування прикордонники проходять на об’єктах навчально-матеріальної бази Збройних сил Великої Британії. Бійців тренують інструктори з різних країн-партнерів.

Базовий курс навчання триває декілька тижнів та включає тренування у поводженні зі зброєю, надання домедичної допомоги на полі бою, тактику ведення боїв в міських умовах та на відкритій місцевості в умовах траншейних бойових дій тощо. Велика Британія забезпечує українських захисників, які прибувають на навчання, необхідним одягом, екіпіровкою та спорядженням. Також зауважимо, що Уряд Сполученого Королівства спеціально закупив автомати АК для програми навчання для того, щоб бійці тренувалися зі зброєю, яку використовуватимуть на полі бою в Україні.

Українські прикордонники отримують якісну фахову підготовку та неабиякий досвід, який вже допомагає відбивати штурми російських окупантів та витісняти ворога з наших територій.

Прикордонник на псевдо «Лисий» став кращим серед курсантів у навчанні. Він отримав відповідний сертифікат «на знак визнання найкращого солдата курсу підготовки новобранців» та розповідає у відео про особливості навчання під керівництвом іноземних інструкторів.

«В основному ми навчалися тактиці роботи в піхотних малих групах – у складі відділення, навчалися інженерній справі, проходити мінні загородження, тактичній медицині. Дуже гарна і розвинена матеріальна база була. Для занять з тактичної медицини вони наймають акторів, які грають поранених під час проведення навчальних операцій. Це максимально наближає до реальних умов бойових дій та дає хороший досвід. Бо теорія є теорія, а на практиці, коли до всього торкаєшся руками, коли тебе ставлять в ситуацію, наближену до панічної, ти перевіряєш себе і хоча б приблизно розумієш, як будеш себе поводити в реальній ситуації», - зазначає прикордонник «Лисий».

На відео українських захисників після навчання зворушливо проводжають військовослужбовці Великої Британії, Канади та інших братніх народів країн-партнерів. Вже традиційно вони зробили своєрідний коридор пошани – вишикувалися у шеренгу по обидва боки дороги та віддали військове вітання, проводжаючи українських прикордонників, які повертаються додому.

«Дуже інтенсивні були навчання, ми не гаяли часу, кожен день, без вихідних, ми у супроводі іноземних інструкторів намагалися набути якомога більше досвіду за цей короткий проміжок часу. Ми знайшли спільну мову з усіма, не зважаючи на мовний бар’єр», - додає прикордонник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси